Blog

Do vrhunskih kulinaričnih užitkov z AMT posodo

Do vrhunskih kulinaričnih užitkov z AMT posodo

Ali ste kdaj razmišljali kako lepo bi bilo, če bi imeli čudežno posodo, v kateri se ne bi nič prismodilo ali zažgalo hkrati pa bi v njej lahko kuhali povsem naravno, varno, zdravo in ekonomično?

Vaše želje so uresničljive. Preberite spodnji članek in spoznali boste, da je kuhanje z AMT posodo en sam užitek. Zakaj?

  • ker je AMT posoda izjemno kvalitetna, kar je predpogoj vsakih vrhunskih kulinaričnih užitkov,
  • ker omogoča pripravo hrane z manj ali nič maščob,
  • ker boste z uporabo AMT posode prihranili čas kuhanja in porabo energije,
  • ker z njeno uporabo lahko postanete pravi BBQ profesionalec.

 

V čem je izjemnost kvalitete AMT posode?

AMT posoda nemškega proizvajalca AMT je bila zasnovana in izdelana na podlagi strokovnega znanja šefov kuhinj in številnega testiranja. Ker je oblikovana s pomočjo strokovnjakov je namenjena doseganju najboljših kuharskih rezultatov.

AMT je ročno izdelana robustna ergonomična posoda iz litega aluminija in je namenjena dolgotrajni uporabi na plinskem, steklokeramičnem, indukcijskem ali električnem štedilniku. Primerna je za profesionalne kuharje in za domača gospodinjstva.

Osnovna prevleka proti sprijemanju je iz lastno razvitega materiala LOTAN, ki ne vsebuje perfluorooktanske kisline (PFOA) in je dopolnjena z dodatnim slojem v katerem je prevleki LOTAN dodana keramika.

Poleg zaščite pred sprijemanjem hrane je posoda zato dlje časa odporna na praske, preprosto je tudi čiščenje s toplo vodo in blagim detergentom ter gobico za pomivanje posode (brez uporabe ostre strani).

Proizvajalec ponuja do 25 let garancije na enakomernost dna posode – upogibanje površine (razen indukcijskih posod) in 3 leta na premaz proti prijemanju.

 

 

Z zdravimi obroki do vrhunskih kulinaričnih užitkov

AMT posoda omogoča pripravo zdravih obrokov z manjšo uporabo maščob ali nič maščob.

Ob pripravi mesa olja ni potrebno dodajati, saj meso že samo po sebi vsebuje dovolj maščob. Končni obrok bo vseboval manj kalorij in bo bolj zdrav.

AMT posoda pa vam bo omogočila tudi ohranjanje naravnih lastnosti hrane. Zaradi vzdrževanja temperature posode ob stiku s hladno hrano npr. meso se pore živil takoj zaprejo. Na ta način meso ohrani svoje naravne lastnosti in sokove ter ne izgubi na teži.

Manjši obseg na dnu posode in večji obseg v zgornjem delu posode vam omogoča lahkotnejše mešanje in obračanje hrane.

 

Velika toplotna zmogljivost AMT posode

Z uporabo AMT posode boste prihranili čas kuhanja in porabo energije, saj akumulirana toplota omogoča, da se bo hrana spekla ali skuhala do konca brez vklopljene grelne plošče.

Debelo dno AMT posode omogoča varčevanje z energijo in skrajša čas kuhanja do 30%, saj zagotavlja hitrejšo ter enakomerno porazdelitev toplote po celotni površini izdelka.

Zaradi optimalne razporeditve toplote in distribucije le te, AMT posoda hitro doseže željeno temperaturo za kuhanje.

Akreditiran nemški inštitut TÜV je AMT posodi podelil certifikat energijske učinkovitosti razreda A.

Obenem pa vam posoda AMT zagotavlja tudi varnost. S snemljivimi ročaji AMT posode boste na preprost način poskrbeli za varnost vaših najmlajših kuharskih pomočnikov. Ročajev pa ni treba sneti pred peko v pečici, saj brez težav zdržijo temperaturo  do 240 stopinj Celzija.

 

Unikatna zasnova BBQ

Posebna atrakcija je AMT ponev BBQ za žar s patentiranim mrežastim dnom diamantne oblike. Z njo boste pravi BBQ-profesionalec.

9 mm debelina dna AMT ponve BBQ ima fantastično toplotno zmogljivost.

V tej ponvi pečeno meso bo ostalo mehko, sočno in okusno s privlačnim mrežastim vzorcem na površini. Ker se pore mesa takoj zaprejo, s tem ohranimo naravne sokove in debelino zrezka. Vizualno privlačen zrezek bo pečen in ne kuhan.

 

 

Pri pečenju mesa v AMT ponvi BBQ meso ne bo preveč zapečeno in presušeno, kar se rado zgodi pri običajnih narebrenih posodah.

AMT je nemško podjetje in eden najhitreje rastočih proizvajalcev kuhinjske posode v Evropi s številnimi priznanji, ki dokazujejo kakovost posode.

S posodo AMT, ki je označena za eno najboljših na svetu “The World’s Best Pan” boste zasijali z odličnimi jedmi, tako v profesionalnem kot tudi domačem okolju.

Uživajte v kuhanju s  posodo AMT na katero so v letu 2020 prisegali  tudi v najbolj gledani kuharski oddaji v Sloveniji – Masterchef Slovenija.

 

Svojo novo najljubšo AMT posodo si zagotovite z nakupom na naši spletni strani Agro-clair. Prisrčno vabljeni k nakupu.