Podaljšajte rok trajanja vaših živil s strojčki za vakuumsko pakiranje Reber. Vsa živila (kot so zelenjava, sadje, mesni in mlečni izdelki, ribe…) boste z ustreznim vakuumiranjem zavarovali pred oksidacijo, neprijetnimi vonjavami po zamrzovalniku ali hladilniku in ohranili okus, barvo ter vonj prvotnega živila. Z vakuumskim podtlakom odvzamete zrak iz vrečke medtem ko popolno varjenje z varilno nitko zagotavlja prihranek energije do 40%. Sistem za varčevanje z energijo se prilagaja okolju (temperatura, električna napetost in temperatura varilne nitke) in ni odvisen od nihanja napetosti v omrežju. Strojčki za vakuumiranje Reber, ki jih dobavlja podjetje Horizont Clair zagotavljajo različne širine varilnega predela od 30 cm do 58 cm, avtomatsko delovanje z možnostjo preklopa na ročno in merilnikom vakuuma. Profesionalni vakuumski strojčki imajo tudi indikator vakuuma ali vakuuma v kombinaciji z digitalnim vakuumskim senzorjem za avtomatski nadzor. Ročno vakuumiranje je potrebno pri svežem mesu, sadju, zelenjavi, ki imajo v sebi večjo količino vode, če ne želimo uničiti njihove strukture. Varite lahko eno vrečko ali več vreč hkrati odvisno od širine vrečke in varilnega predela.
Pozorni bodite, da je vrečka poravnana na predelu varjenja. Pri strojčkih za domačo uporabo priporočamo strojčke, ki imajo kapaciteto izsesavanja zraka 18L/min in širino vara 32 cm.