Gouda, Edamec, Mocarela, Feta ali Parmezan – siri so tako raznoliki kot noži DICK. Za lažje rezanje sira je pomembno, da uporabite pravi nož za sir DICK 1057. Noži za mehke sire, enoročni in dvoročni noži za poltrde sire in mehkejši trdi sir ter dvoročni noži za večja hlebce sira. Nož za sir DICK je obvezen za vse ljubitelje sira, saj se rezalni rob ne oprime sira in lahko naredi natančne reze.
Noben ljubitelj sira ne bi smel biti brez pravega noža. Ta nož je zvest originalnemu slogu in nareže sir na natančne kose. Na splošno lahko upoštevate naslednja osnovna pravila: trši kot je sir, močnejši mora biti nož.
Primeren za poltrde in trde sire je nož za sir DICK 1057 opremljen s tako imenovanim ‘Kullenschliff-om’. To so nekakšne votle vdolbinice na obeh straneh rezila, ki onemogočajo hrani, da bi se ta oprijemala noža. Te valovite vdolbinice so kot nekakšne zračne blazine, ki zmanjšajo trenje in nudijo siru, manj oprijemajoče površine. Tako se kosi sira komaj držijo noža, kar omogoča, da nož popolnoma drsi skozi sir. Zahvaljujoč stopničastemu, navzdol zamaknjenemu rezilu, lahko sir režete čisto in z malo truda.
Vsi noži DICK si pri vzdrževanju zaslužijo posebno skrb in pozornost. Noža nikoli ne čistite v pomivalnem stroju. Najbolje je, da takoj po uporabi nož očistite z vodo in ga nato obrišite do suhega.
Dolžina rezila: 26 cm
Skupna dolžina noža: 41,30 cm
Teža noža: 0,18 kg