Komora za prekajevanje mesa, rib, sirov, suhomesnatih izdelkov in živil na splošno. Dimna komora omogoča aromatiziranje hrane in razširitev njene ohranitvene strukture.
Komora za prekajevanje mesa je v celoti narejena iz nerjavečega jekla, vključno s 3 rešetkami. Ravno tako so iz nerjavečega jekla eno točkovni kavlji za obešanje izdelkov za dimljenje ter predal za gorilnik in pladenj za razmaščevanje. Sprednja vrata so popolnoma odstranljiva, kar omogoči vodoravno vstavljanje rešetk. Rešetke niso del dobave in jih je potrebno naročiti posebej.
Za dimljenje se uporablja stisnjen bukov in hrastov les brez uporabe lepil in drugih kemičnih snovi (briketi). Kompresijska obdelava omogoča dvojno učinkovitost glede toplote in dima v primerjavi s stisnjenimi materiali, ki so na voljo na trgu. Regulator vleke zraka in prostor za vstavljanje termometra za kontrolo temperature sta znotraj komore.
Komora je namenjena za dimljenje po vročem postopku, vendar je z dokupom zunanjega kurišča (opcijsko) možno izvajati tudi hladno dimljenje.